کاشی ها یکی از اصلی ترین پوشش دهنده های ساختمان ها و منازل به شمار می روند که می‌ توانند تاثیر زیادی در دکوراسیون های داخلی و خارجی منازل داشته باشند. در ادامه این مقاله به مراحل نصب انواع کاشی در ساختمان و منازل اشاره خواهیم کرد.

برای خرید سرامیک کف و مشاهده لیست قیمت انواع سرامیک کف کلیک کنید.

مراحل نصب انواع کاشی در ساختمان و منازل

مراحل نصب انواع کاشی در ساختمان و منازل

امروزه انواع طرح ‌ها و رنگ ‌های کاشی و سرامیک در ابعاد و اندازه ‌های مختلف وجود دارند و افراد سعی می‌ کنند با انتخاب یک کاشی و سرامیک مناسب، دکوراسیون داخلی ساختمان ها و منازل خود را زیباتر جلوه دهند.

انتخاب و خرید کاشی مناسب برای ساختمان ها و منازل مهم است. یکی از قسمت های مهم بعد از انتخاب و خرید کاشی های مناسب، نصب این کاشی ها است.

مصالح مورد نیاز برای نصب انواع کاشی در ساختمان و منازل

مصالح مورد نیاز برای نصب انواع کاشی ها در ساختمان و منازل شامل موارد زیر است:

  • کاشی
  • متر
  • تراز
  • نخ تراز
  • ماله شانه ایی
  • دوغاب
  • چکش پلاستیکی
  • گاز انبر
  • فرز یا دستگاه برش کاشی
  • پیچگوشتی و انبر دست
  • چسب کاشی خمیری یا پودری (چسب پودری باید با آب ترکیب شود)
  • گیره پلاستیکی

مراحل نصب کاشی در ساختمان ها و منازل :

برای خرید کاشی و مشاهده لیست قیمت انواع کاشی کلیک کنید.

مراحل نصب کاشی باید کاملا بی عیب و نقص انجام شود تا نتیجه کار زیبا و دقیق شود. در زیر به مراحل نصب انواع کاشی در ساختمان و منازل اشاره خواهیم کرد:

  • مرحله اول، آماده سازی سطح زیر کاشی ها در ساختمان و منازل: در مرحله اول باید مطمئن شوید که سطح زیر کار، تمیز، صاف و خشک است. اگر سطح زیر کار، صاف نیست، باید با ابزار مناسب آن را صاف کنید. همچنین باید چک کنید که سطح زیرین، روغنی و یا مرطوب نباشد. با این آماده سازی اولیه، مراحل نصب کاشی ها، سریعتر پیش می رود.
  • مرحله دوم، طرح ریزی کاشی ها در ساختمان ها و منازل: برای اینکه یک طرح دقیق در کاشی ها ایجاد کنید، می توانید با یک تکه گچ، نقطه وسط هر دیوار را مشخص کنید. از یک متر یا نخ تراز، برای اینکه اندازه‌گیری دقیق باشد، استفاده کنید. در آخر باید نقطه ‌هایی را که مشخص کرده ‌اید به نقطه دیگر در دیوار رو ‌به رو متصل کنید. این کار را با یک تکه گچ انجام دهید و اگر کار را درست انجام دهید، فضا به چهار قسمت مساوی تقسیم شده است. حالا از قسمت وسط اتاق شروع کنید و هر مربع را با کاشی ‌ها پر کنید. در اینجا فقط لازم است تا کاشی ‌های خشک را کنار هم قرار دهید تا ببینید طرح کلی چیدمان چطور است. وقتی در آخر به گوشه دیوار رسیدید، اگر فضای خالی کوچکتر از اندازه کاشی باقی مانده بود، کاشی را به اندازه ‌ایی که لازم است بشکنید و در جای خالی مورد نظر قرار دهید. این کار‌ها را برای هر چهار قسمتی که با گچ کشیدید، انجام دهید. اگر فضا خیلی بزرگ بود، وسط هر مربع، چهار مربع دیگر ایجاد کنید و همین کار‌ها را دوباره انجام دهید.
  • مرحله سوم، ملات ریزی کاشی ها در ساختمان و منازل: وقتی سطح زیرین را طبق مرحله اول تمیز کردید، ملاتی از ماسه و سیمان تهیه کنید. از وسط مربع‌ هایی که در مرحله بالا ایجاد کرده بودید، شروع کنید و به اندازه سه یا چهار کاشی، با ماله ملات بریزید و بعد به ضخامت ۳ تا ۵ میلی ‌متر آن را پخش کنید. سپس با استفاده از ماله مخصوص، شیار‌هایی را روی ملات ایجاد کنید. باید قبل از اینکه ملات، گیرش خود را شروع کند، کاشی ها را روی ملات قرار دهید و با پتک لاستیکی با دو یا سه ضربه دقیق، آن ها را روی ملات ثابت کنید. این مراحل را برای تمام قسمت ها انجام دهید و وقتی که به قسمت ‌های انتهای دیوار رسیدید از کاشی های نیمه که قبلا شکسته ‌اید، استفاده کنید. باید به این نکته توجه کرد که وقتی دارید کاشی ‌ها را کنار هم قرار می‌ دهید، از گیره پلاستیکی جدا کننده بین آن ها استفاده کنید تا فاصله بین همه آن ها یک اندازه شود.
  • مرحله چهارم، بندکشی کاشی ها در ساختمان ها و منازل: بعد از نصب کاشی ‌ها اجازه دهید که آن ها به مدت ۲۴ ساعت به همان حال باقی بمانند. بعد از این، نوبت به مرحله بند‌کشی می رسد. باید برای هر متر مربع، یک لیتر دوغاب تهیه کنید. ترکیب دوغاب، باید شامل پودر سنگ و سیمان باشد. در واقع مقدار دوغاب، بیشتر از مساحت فضا است، چون مقداری از آن دور ریز می ‌شود و فقط مقداری بین بند کاشی ‌ها باقی می ‌ماند. برای اینکه کار زیباتر شود، می‌ توانید از رنگ های هماهنگ با کاشی ها در دوغاب استفاده کنید.
  • مرحله پنجم، تمیز کردن دوغاب اضافی: وقتی دوغاب را در کل سطح ریختید و پخش کردید، باید با یک وسیله چند بار روی آن ها بکشید تا جایی که ممکن است دوغاب بین درز‌ها نفوذ کند. بعد از انجام این کار، ۲۴ ساعت صبر کنید تا دوغاب هم خشک شود و بعد با استفاده از یک اسفنج نرم، دوغاب اضافی که روی کاشی ها مانده است را پاک کنید.

کاشی کاری چسبی:

برای خرید انواع آجر فشاری با شماره های درج شده در سایت تماس بگیرید.

از روش کاشی کاری چسبی بیشتر در سطوحی که قبلا کاشی کاری شده اند و نیاز به مرمت و بازسازی دارند، استفاده خواهد شد.

در این روش، سطح زیر کار را با تیشه، زبر کرده و آن را شستشو می دهند تا از گردو غبار و چربی های موجود پاک کنند.

سپس سطح را با ماله به چسب مخصوص کاشی، اندود کرده و کاشی ها را به سطح می چسبانند. در کارهای دست اول، باید ابتدا سطح زیرکار با ملات ماسه و سیمان به صورت کاملا هموار اندود شود و بعد از آن، اقدام به چسباندن کاشی ها کرد.

برای خرید کاشی حمام و مشاهده لیست قیمت انواع کاشی حمام کلیک کنید.

سخن آخر:

کاشی ها یکی از اصلی ترین پوشش دهنده های ساختمان ها و منازل به شمار می روند. امروزه انواع طرح ‌ها و رنگ ‌های کاشی و سرامیک در ابعاد و اندازه ‌های مختلف وجود دارند.

یکی از قسمت های مهم بعد از انتخاب و خرید کاشی های مناسب، نصب این کاشی ها است.

مراحل نصب کاشی باید کاملا بی عیب و نقص انجام شود تا نتیجه کار زیبا و دقیق شود. در زیر به مراحل نصب انواع کاشی در ساختمان و منازل اشاره خواهیم کرد: مرحله اول، آماده سازی سطح زیر کاشی ها در ساختمان و منازل، مرحله دوم، طرح ریزی کاشی ها در ساختمان ها و منازل، مرحله سوم، ملات ریزی کاشی ها در ساختمان و منازل، مرحله چهارم، بندکشی کاشی ها در ساختمان ها و منازل و مرحله پنجم، تمیز کردن دوغاب اضافی.